VMW

Virtual Modelling Works

Vasút

Vasút (4)

A 200 éve született Gábor Áron ágyúöntő emlékét idézi majd a MÁV egy mozdonya idén tavasztól. A vasúttársaság – az Indóház Kiadóval közösen – ma indított nyílt grafikai ötletpályázatot: a nyertes képi megvalósítás fogja díszíteni az egyik TRAXX mozdonyt. Ez a díszes jármű továbbítja majd a június 6-án induló Történelmi Székely Gyorsot is.   

Újszász, 2014. február 15. – Szabó Lajos bácsi a Magyar Államvasutak egykori mozdonyvezetője a mai napon ünnepli századik születésnapját. A jeles alkalmat családja körében ünnepli, de a MÁV-START Zrt. vezetése is felköszöntötte. A vasúttársaság ajándékát, és Ungvári Csaba vezérigazgató úr személyes jókívánságát Kramli Ferenc személymenedzsment vezető adta át, aki maga is a mozdonyvezető kollégák munkáját irányítja.

Szolnok, 2013. november 28. –A MÁV-GÉPÉSZET Zrt. első, teljesen saját gyártású IC+ kocsijai szeptember végén indultak el Ausztriába a soron következő tesztek és mérések elvégzésére, eddig jól teljesítenek a próbákon. A két prototípus kocsinak számtalan vizsgálaton kell átesnie ahhoz, hogy a folyamat végén forgalomba helyezési engedélyt kaphassanak, az összeszerelést követően, mivel a minőségbiztosítási követelmények teljesültek, a nyáron elkezdődhettek a tesztek. Ahogyan korábban a vasúttársaság tájékoztatást adott róla, júliusban fedélzeti utaskomfort vizsgálaton vett részt az egyik jármű, Európa legnagyobb szélcsatornájában, Ausztriában tesztelték szélsőséges időjárási körülmények között aklímatechnikai mérésen.

Tisztább állomások, munkalehetőségek a helyi lakosoknak

Budapest, 2013. december 3. – A MÁV Zrt. a téli közfoglalkoztatási programban mintegy 850 embernek ad munkalehetőséget a budapesti, pécsi, miskolci, debreceni igazgatóságaihoz tartozó 337 állomás utasforgalmi területeinek takarításának ellátására. További 580 álláskeresőnek biztosít faipari gépkezelői vagy motorfűrész kezelői oktatást a MÁV a program képzési részében. A mintaértékű projektek a kormány meghirdetett téli közfoglalkoztatási programjának elemei. A részvétel kidolgozásához a MÁV a korábbi évek sikeres közfoglalkoztatási projektjeinek pozitív tapasztalatait is felhasználta. Az egyes sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a közfoglalkoztatás nem veszélyezteti a vasutas munkahelyeket.

  • Bejelentkezés

  • Hírlevél    HTML formátum?

Login